Download Free Templates http://bigtheme.net/ Websites Templates

SVIJEĆNJAK DUHOVNOG ZAJEDNIŠTVA

svijecnjak

Neposredni izazovi i povodi za novi simbol hrvatskog naroda bili su: kako određena povijesna naslijeđa, tako i događaji u Domovinskom ratu. Iskustvo nam govori da smo zbog povijesnih razloga i povoda podijeljeni po mnogim područjima i raspršeni diljem kugle zemaljske, a da su procesi demokratskih promjena, za sada, više opteretili nego ublažili poslovičnu isključivost i podjele.

Više

SAVEZ ZA GRAĐANSKU I ETIČKU HRVATSKU

1.- Pristupiti odmah transparentnom popisu birača i popisu hrvatskih branitelja, kako bi izbori bili legalni i legitimni;
2.- Promjenom Ustavnih zakona ili donošenjem novih smanjiti broj saborskih zastupnika na 75 do 80;
3.- Nacionalnim manjinama ukinuti dvostruko pravo glasa, jer pred Zakonom svi moramo imati jednaka prava;

Više

HRVATSKA POVELJA 96.

Cijeneći rad političkih stranaka i političkih institucija hrvatske države, mišljenja smo da je potrebno i poželjno inicirati i druge vidove organiziranja građana da se ta preobrazba dogodi što autentičnije i uspješnije. Očekujemo da se hrvatska intelektualna i akademska populacija prva prepozna u Povelji, prihvaćajući i provodeći u djelo Poveljine zasade.U izgradnji hrvatskog društva potreban je svaki osobni doprinos.
Potpisnici Povelju potpisuju ako u njoj nalaze uporište i opravdanje za svoj dosadašnji prepoznatljivi način djelovanja u društvu, u duhu Poveljinih principa. Njome želimo povezati hrvatsku vertikalu, kao moralni autoritet u našem društvu.
Hrvatska povelja '96. predstavljena je javnosti 11. lipnja 1996., u Europskom domu u Zagrebu. 

Više

LANTERNA ŽIVOTA

Na kraju drugog i početku trećeg kršćanskog milenija naše su ne smirenosti sve veće, a naše nade sve tanje.Tako poneki razmišljaju. Doima se umornom i sumornom naša civilizacija u mnogočemu. Izokrenut je sustav vrednota i vrijednosti:vrednote su postale vrijednosti, a vrijednosti vrednote. Važnije je imati i uživati, nego dati dublji smisao svom životu i živjeti odgovornije i smislenije, radosnije. Potrebni su nam izazovi i poticaji u traganju za humanijim i radosnijim životom, za puninom života, za duhovnim sadržajima i bogatstvom duha.

Više

OSOBA DIJALOGA - OSOBA GODINE

lama

Pretpostavljamo, naime, da je najteži iskorak u izgradnji Hrvatske iskorak iz kulture govora u kulturu slobodnog i ravnopravnog dijaloga. Ovo priznanje dodjeljivat će se onim osobama u hrvatskom narodu koje na dosljedan i uvjerljiv način promiču ravnopravnost i slobodan dijalog među ljudima i kulturama, poštivajući pri tom dostojanstvo i slobodu svake ljudske osobe, te njena neotuđiva ljudska i građanska prava.

Continue Reading

More Articles ...